Honda donio novi trijumf Milanu, Sampdoria neporažena

Odigrano pet utakmica sedmog kola Serije A

Honda donio novi trijumf Milanu, Sampdoria neporažena

Pet utakmica sedmog kola talijanske Serije A odigrano je danas. Novi trijumf upisao je Milan, ovaj put na gostovanju kod Verone. 

Verona je na svom Marc'Antonio Bentegodiju danas dočekala Milan. Gosti su do vodstva došli u 21. minuti susreta, a strijelac je bio Marques. Samo šest minuta kasnije Milan je došao do dva gola prednosti, a strijelac je bio Keisuke Honda. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 2:0 za goste iz Milana. 

Keisuke Honda je u 56. minuti susreta opet zatresao mrežu domaćina i tako riješio sve dileme oko pobjednika u ovom susretu. Verona je do kraja uspjela postići utješni pogodak, a strijelac je bio Lopez u 87. minuti susreta.

Cagliari je na svom terenu dočekao Sampdoriju. Na prvi gol čekalo se do 28. minute susreta, a onda je put do mreže gostiju pronašao Gabbiadini. Gosti iz Genove došli su i do drugog gola prije odlaska na odmor, a strijelac je bio Obiang u 39. minuti susreta. 

Domaćin se vratio u 58. minuti susreta, a strijelac je bio Avelar sa bijele tačke. Cacciatore je skrivio najstrožiju kaznu, dobio drugi žuti karton, pa je Sampdorija ostala sa deset igrača na terenu. Novi pogodak za domaće postigao je Sau u 77. minuti susreta i tako izjednačio rezultat. 

Palermo je na svom terenu dočekao Cesenu. Domaćin je došao do vodstva u 33. minuti susreta, a strijelac je bio Dybala nakon asistencije Vazqueza. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 1:0 za domaće. 

Gosti su se vratili u 61. minuti susreta. Pogodak za Cesenu postigao je Rodriguez sa bijele tačke. Gonzalez je ipak donio trijumf Palermu, a pogodak je postigao u 91. minuti susreta. 

Torino je na svom terenu ugostio Udinese. Nakon prvih 45 minuta susreta nije bilo golova. Domaćin je put do mreže pronašao u 62. minuti susreta. Vives je uposlio Quagliarellu koji matira golmana gostujuće ekipe. Ostalo je do kraja susreta 1:0 za domaćina. 

Atalanta je na svom terenu dočekala Parmu. Golova nije bilo sve do 90. minute susreta. Pogodak za domaćina i veliku pobjedu Atalante postigao je Boakye. 

Italija, Serija A, 7. kolo: 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Torino - Udinese 1:0 (Quagliarella 62)
Cagliari - Sampdoria 2:2 (Avelar 59-pen, Sau 77/Gabbiadini 28, Obiang 39)
Verona - Milan 1:3 (Lopez 87/Marques 21-ag, Honda 27,56)
Palermo - Cesena 2:1 (Dybala 33, Gonzalez 91/Rodriguez 61-pen)
Atalanta - Parma 1:0 (Boakye 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.