Horić: Do jučer smo se divili West Hamu

Kapiten Domžala za SportSport.ba

Horić: Do jučer smo se divili West Hamu

D. Kurbegović

Nogometaši slovenskih Domžala sinoć su napravili najveće iznenađenje kada su u pitanju prve utakmice 3. pretkola Evropske lige. 

Slovenska ekipa je na stadionu Stožice pobijedila engleski West Ham rezultatom 2:1, a igra koju su izabranici Luke Elsnera pokazali daje im za pravo da se nadaju prolazu u narednu fazu takmičenja.

Standardno jedan od najboljih u domaćoj ekipi bio je bh. internacionalac i kapiten Kenan Horić, koji je tokom čitave utakmice vodio veliku bitku s korpulentnim Andyjem Carrollom, kojeg je u konačnici zaustavio i spriječio ga u postizanju gola.

Nakon prespavane noći, bivši nogometaš zeničkog Čelika prenijeo nam je impresije nakon velike pobjede njegovog kluba.

"Trener nam je usadio vjeru u pobjedu i da ih ne respektiramo previše. Vršili smo konstantan pritisak i to se na kraju isplatilo. Raduje me što smo pokazali da se i u Sloveniji igra veoma dobar nogomet. Mi smo bili hendikepirani jer nismo igrali na svome stadionu, ali nije nam nedostajalo motiva da na najljepšem stadionu u Sloveniji pokažemo svoj kvalitet. Na početku utakmice bilo je malo teško, stvarali su nam probleme u skok igri, imali su puno ubacivanja i prekida, ali kako je utakmica išla mi smo bili sve bolji. U drugom poluvremenu smo, tako da kažem, otjerali njihove igrače daleko od našeg gola, vršili smo pritisak na njihovu zadnju liniju i mogli smo možda i ubjedljivije slaviti, ali i ovako je više nego dobro" ističe Horić.

Bilo je teško nositi se s visokim i korpulentnim Andyjem Carrollom

"Caroll je veoma nezgodan za čuvanje. Sjajan je u skoku i građenju lopte. Na početku utakmice nam je malo stvarao probleme, ali zajedničkim snagama smo ga uspjeli zaustaviti, kao i ostale sjajne igrače. Bilo je mnogo lakše kad je Caroll bio daleko od gola, jer nije toliko brz da nam može pobjeći, ali su zato Valencia i Feghouli izuzetno neugodni i brzi igrači. Do jučer smo se divili igrama West Hama, koji je prošle sezone pobijedio skoro svaku jaču ekipu u Premiershipu, a sinoć smo imali priliku da igramo protiv tih igrača. Kao što naši treneri iz BiH znaju u šali kazati i oni su ljudi s po dvije noge i ruke, ne lete zrakom. Drago mi je što smo ispunili sve trenerove zamisli i ostvarili veliku pobjedu za naš klub i općenito nogomet u Sloveniji" kaže sjajni defanzivac.

U revanšu će biti teško sačuvati rezultat, ali vjeruju da mogu do velikog iznenađenja.

"Samo zajedništvom, pametnom igrom i ispunjavanjem trenerovih zamisli možemo u dalju rundu takmičenja. Mi ćemo biti sigurno bez opterećenja a oni će biti pod velikim pritiskom, jer su i prošle sezone ispali rano iz Evrope. Igrat ćemo na novom stadionu i nadam se da će biti mnogo navijača. To će biti utakmica za koju se živi, nadam se da ćemo uspjeti sačuvati rezultat i napraviti veliko iznenađenje" nada se Horić.

Nakon sinoćnje utakmice sigurno će biti još više ponuda jakih klubova za njegove usluge.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ponuda uvijek ima, ali sve radim u dogovoru s klubom. Ne zalijećem se i karijeru gradim polako i bez nekih rizika. Sad sam potpuno koncentrisan na sljedeću utakmicu u prvenstvu, a zatim revanš protiv West Hama. Nakon toga onda možemo pričati o drugim klubovima i ponudama, a ne krijem da bih uskoro volio karijeru nastaviti u nekoj jačoj ligi, ali nije sve u životu posebno u nogometu kako vi želite. Treba imati dosta sreće i da se mnoge stvari poklope", završio je Kenan Horić razgovor za SportSport.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi