Horić i Domžale putuju na megdan West Hamu

Slovenci u 3. pretkolu

Horić i Domžale putuju na megdan West Hamu

Ekipa Domžala na čelu sa kapitenom Kenanom Horićem večeras je na svom terenu savladala bjeloruski Soligorsk sa 2:1 i plasirala se u 3. pretkolo Evropske lige.

Igrao se 35. minut kada je Alvir pogodio za vodstvo domaćih od 1:0, da bi u 61. minuti Laptev poravnao rezultat.

Ključni detalj viđen je u 69. minuti kada je Majer donio svom timu novo vodstvo, ali i plasman u naredni krug nakon ukupne pobjede od 3:2.

U pobjedničkom timu je svih 90 minuta odigrao bh. internacionalac Kenan Horić.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nagrada za pobjedu ne može biti bolja. Domžale će za sedam dana gostovati West Hamu i bit će veliki autsajder, ali i dio historije, s obzirom da će londonski klub prvi put zaigrati na novom stadionu gdje je spektakl zagarantovan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi