Horić: Utakmice protiv West Hama su nagrada za ovaj klub

Kapiten Domžala za SportSport.ba

Horić: Utakmice protiv West Hama su nagrada za ovaj klub

D. Kurbegović

Nogometaši slovenskih Domžala svake godine su redovni učesnik u Evropi, ove sezone su krenuli od prvog pretkola Evropske lige. 

U dvije utakmice protiv andorskog Lustitanosa nisu imali problema, te su s ukupnih 5:3 prošli u dalju rundu. U drugom pretkolu ih je čekao veoma neugodni bjeloruski Shakhtyor, a poslije velike borbe u dvije utakmice klub iz Slovenije je prošao dalje s ukupnih 3:2. 

Ponajbolji igrač ovog kluba je 25-godišnji kapiten Kenan Horić, inače bivši kapiten zeničkog Čelika, koji je u Sloveniju došao početkom 2014.godine. S ovim Zeničaninom smo razgovarali nakon prespavane noći i velikog uspjeha, koji je postigao ovaj klub iz malog mjesta, a to je da će u trećem pretkolu igrati protiv sjajnog West Hama. 

Domžale igraju veoma dobro ove sezone u Evropi.

"Imali smo nešto lakšeg protivnika u prvom pretkolu, ali sada svi igraju nogomet i nikoga ne smijete podcijeniti. U drugom pretkolu smo dobili veoma nezgodnu i tvrdu ekipu iz Bjelorusije. Sinoć smo naprosto svi dali posljednji atom snage da prođemo u dalju rundu. Igrali smo odlično prvo poluvrijeme, vodili smo 1:0, a onda su oni postigli sjajan gol iz daljine i morali smo ponovo krenuti prema naprijed i postići gol. Nakon drugog gola, povukli smo se i čuvali prednost, te na kraju sasvim zasluženo ostvarili pobjedu i prolazak dalje. Moram istaći da je bilo veoma teško igrati protiv njihovih napadača, jer su veoma snažni i visoki, skok igra im je inače glavno oružje" ističe Horić.

U trećem pretkolu Domžale igraju dvomeč protiv sjajnog West Hama.

"Kazao bi da su dvije utakmice protiv West Hama nagrada za ovu ekipu, za sve ono što smo uradili u prošloj, a evo i na početku nove sezone. Mi smo odlično organizovan klub iz malog mjesta, nemamo neku veliku podršku navijača, ali sinoć je stadion bio dobro ispunjen, a vjerujem da će biti dupke pun protiv Engleza. Kada su u pitanju utakmice protiv West Hama, naravno da su oni veliki favoriti, svi smo gledali kako su prošle sezone pobjeđivali najbolje klubove u Premiershipu. Zadržali su skoro sve igrače i biće veoma teško, mi ćemo dati sve od sebe, da svoj klub prezentujemo u najboljem svijetlu i pokušat ćemo pružiti što bolji otpor.Biće mi čast da upoznam velikog trenera Slavena Bilića, koji je po meni najbolji trener na Balkanu" kaže sjajni defanzivac.

Svaki prelazni rok se priča o njegovom odlasku iz Domžala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Uvijek se nešto priča, piše, poziva je mnogo, ali na kraju ništa što bi mene zadovoljilo, ali i moj sadašnji klub. Trenutno sam fokusiran samo na teren, čast mi je što sam kapiten ovog kluba i nastojim opravdati ovu traku maksimalno, kako na terenu, tako i van njega. Samo da me zdravlje posluži, ne sumnjam da ću karijeru uskoro nastaviti u nekoj jačoj ligi što mi je svakako cilj. U karijeri sam sve napravio sam, znam da je trnovit put do zvijezda i nastojat ću i dalje da dajem posljednji atom snage kako na treninzima, tako i na utakmicama, a vjerujem da će mi se to u skorijoj budućnosti vratiti na pravi način", kazao je za SportSport.ba Kenan Horić komadant odbrane slovenskih Domžala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi