Horić: Želim igrati više, vjerovatno odlazim na posudbu

Defanzivac Antalyaspora za SportSport.ba

Horić: Želim igrati više, vjerovatno odlazim na posudbu

D. Kurbegović

Kada je u augustu 2016. godine kao kapiten i najbolji igrač slovenskih Domžala prešao u turski Antalyaspor potpisavši ugovor na četiri godine, 26-godišnji Kenan Horić nije mogao ni zamisliti da će na kraju sezone od kluba tražiti da ode na posudbu. 

Zeničanin je došao u Antalyaspor kod jednog trenera, koji ga je želio u svojoj ekipi, imao je određenu minutažu u prvom dijelu sezone, da bi dolaskom novog trenera skroz izgubio mjesto u timu, te je više bio na tribinama, a veoma rijetko na klupi za rezervne igrače. 

Horić je u prošloj sezoni odigrao devet utakmica u prvenstvu, te jednu u okviru Kupa Turske, što je sigurno za njegove ambicije malo da zadovolji igrača.

Ovaj defanzivac nije nogometaš koji se zadovoljava klupom, tako da će vjerovatno otići negdje na posudbu, što je potvrdio u razgovoru za SportSport.ba.

"Nisam neko kome je svejedno igra li ili ne, svi koji me znaju upoznati su kako sam gradio svoju karijeru, nikada nisam odustajao, pa neću ni sada. Sadašnji trener ne računa na mene, dok mi je rukovodstvo kluba jasno dalo do znanja da žele da do kraja ugovora ostanem u Antalyasporu. Klub raste iz godine u godinu, dovode se skupocjena pojačanja, sada je stigao i Jeremy Menez, nekadašnji napadač Milana, a cilj u narednoj sezoni je izlazak u Evropu. Na meni je da se javim krajem mjeseca u klub, vjerovatno ću proći pripreme s klubom, a onda negdje otići na posudbu gdje ću igrati. Hoće li to biti Turska ili neka druga zemlja sasvim je nebitno, sve će se sigurno više znati u narednih 15-tak dana" rekao je za SportSport.ba Horić.

Turska liga je puna stranaca, te su im stranci ispred domaćih igrača.

"Turska ima veliki broj stranaca i mnogo im vjeruju. To sigurno podiže nivo lige, imena poput Etoa, Adebayora, Van Persia su garant da liga napreduje i da mnogi nogometaši žele igrati ovdje. Međutim ovdje u Antalyasporu ja sam s 26 godina jedan od najmlađih u ekipi, oni me još smatraju mladim, ekipa je sastavljena od iskusnih igrača, većinom stranaca. Turci malo posvećuju pažnju svojim igračima, to se pokazuje kao loš potez, a rezultati svih selekcija dovoljno govore o tome. Naši igrači dobro kotiraju, Višća, Bajić, Milošević i Hadžiahmetović su imali sjajne sezone i za njih vlada interes najvećih klubova u Turskoj. U Drugoj ligi godinama igra Eldin Adilović, on je imao probleme s povredama, ali je on već ovdje ime kojeg poštuju, tako da sigurno mu neće biti teško ponovo pronaći novi klub", kazao je ovaj defanzivac.

Kao i većina bivših nogometaša prati stanje u svom matičnom klubu.

"Prošao sam sve omladinske kategorije, bio prvak države s juniorima, debitovao za prvi tim, Postao sam kapiten Čelika, te su me navijači proglasili za najboljeg igrača prije nego što sam otišao u Domžale, te stvari se ne zaboravljaju i naravno da pratim čitavu situaciju na Bilinom Polju. Nekako se čini da klub napravi jedan korak naprijed, pa dva koraka unazad, trenutna situacija nigdje ne vodi. Nadam se da će prevladati zdrav razum, te da se klub neće kao prošle sezone boriti do zadnjeg kola za opstanak u ligi. Iskreno se nadam da će ubrzo doći dani kada će Čelik svaku sezonu biti u vrhu Premijer lige", kazao je za kraj razgovora Kenan Horić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi