Horiću 90 minuta u gostujućoj pobjedi Domžala

1. SNL

Horiću 90 minuta u gostujućoj pobjedi Domžala

D. Kurbegović

Nogometaši Domžala za koju nastupa naš internacionalac Kenan Horić sjajno je počela sezonu u Sloveniji. Nakon pobjeda u prva dva kola nad ekipama Gorica i Celja bez primljenog gola, danas su izabranici trenera Luke Elsnera gostovali u derbiju kola kod ekipe Zavrča, koja je također nakon dva kola imala maksimalan broj bodova.

Domžale su ponovo sjajno odigrale utakmicu, treću uzastopno su sačuvali svoju mrežu, a svakako da je jedan od najzaslužniji za taj podatak i 23-godišnji Zeničanin Kenan Horić, koji je i ovoga puta odigrao besprijekorno svih 90 minuta na terenu.

Horić i društvo danas su odigrali sjajno u defanzivi, a poveli su u 43. minuti, kada je nakon kornera za vodstvo pogodio Murel, nakon toga domaćini su pokušavali izjednačiti rezultat, ali danas nisu imali lijeka za sjajnu odbranu gostiju. Drugi pogodak na utakmici za konačnih 0:2, postigao je rezervista Šišić u 92.minuti.

Nakon treće pobjede u tri odigrana kola, ekipa Domžala nalazi se na prvom mjestu sa devet osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.