Horor klauzula: Neočekivani problemi za Thiaga Silvu

Želi da napusti PSG na ljeto

Horor klauzula: Neočekivani problemi za Thiaga Silvu

E. Čaušević

Thiago Silva saopštio je prije nekoliko dana da će na kraju ove sezone sigurno napustiti PSG.

Brazilski fudbaler želi nove izazove u svojoj karijeri, te je poručio čelnicima francuske ekipe da će sigurno napustiti PSG na kraju sezone. Odmah se počelo špekulisati da će Silva svoju karijeru nastaviti u Juventusu, što su donekle potvrdili i čelnici Stare dame.

Ipak, francuski mediji danas su objavili da bi jedan problem mogao da zaustavi sve to. Naime, Silva u ugovoru ima klauzulu prema kojoj se ugovor automatski produžuje na jednu godinu ukoliko PSG izbori Ligu prvaka. Evidentno je da će se to desiti što će biti problem za Silvu.

Međutim, njegov agent saopštio je danas da i za to ima rješenje. Prema ugovoru s PSG-om Silva će imati pravo da otkupi svoj ugovor za "siću", te će postati slobodan igrač na kraju sezone. Nakon pet sezona čini se da će se Thiago Silva vratiti u italijansku Seriju A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi