Howard: Lukaku želi da postane najbolji na svijetu

Amerikanac hvali mlađeg kolegu

Howard: Lukaku želi da postane najbolji na svijetu

E. Škorić

Iskusni američki golman Tim Howard govorio je o ambicijama svog daleko mlađeg suigrača Romelua Lukakua.

Dvadesetjednogodišnji Lukaku je za 35 miliona eura stigao ovog ljeta iz Chelseaja u Everton i u subotnjoj utakmici je protiv bivšeg kluba, WBA, zabio jedan pogodak.

“Romelu stvarno želi da bude najbolji igrač na svijetu. On zabija, sjajno igra, a i mi ćemo mu pomoći da napreduje još više”, kazao je Howard, dodavši:

“Lukaku je pun energije, slavi pogotke, čak i na treningu i za njega ne postoje nebitne stvari. Takve osobine su jako bitne u nogometu. Previše mladića pomisli da su postigli sve, ali on nije takav. Romelu je drugačiji. Puno zarađuje, ali nije bahat i uvijek je gladan pobjeda”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.