Hrabra Rijeka uz sudijsku pomoć do playoffa Lige prvaka

Historijski uspjeh Riječana

Hrabra Rijeka uz sudijsku pomoć do playoffa Lige prvaka

Fudbaleri Rijeke su večeras ostvarili historijski rezultat plasmanom u playoff Lige prvaka.

Hrvatski prvak je na svojoj Rujevici ugostio RB Salzburg s kojim je remizirao odigravši 0:0, a taj rezultat je Riječanima bio dovoljan za plasman u playoff nakon 1:1 u Austriji.

Rijeka je u prvom poluvremenu bila bolji tim na terenu i fudbaleri Matjaža Keka su promašili nekoliko izglednih prilika za vodstvo, ali je i Salzburg imao svoje šanse. Gostima iz Austrije je čak poništen jedan pogodak u 34. minuti, kada je Dabbur pogodio ali iz očigledne ofsajd pozicije.

Salzburg je u drugom poluvremenu krenuo još ofanzivnije ka golu Rijeke a u 55. minuti se desio momenat koji je možda i odlučio ovaj dvomeč. Reinhold Yabo je postigao gol za Salzburg koji su suci poništili zbog ofsajda, ali je evidentno da je u ovoj situaciji napravljena velika greška. Austrijanci su se žalili, ali uzalud.

Rijeka se do kraja utakmice koncentrisala na odbranu svog gola i uspjela je u tome, a desetak minuta prije kraja susreta zamalo je došla i do pobjede. Gorgon je pred sobom imao prazan gol, ali je snažno šutirao preko.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ostalo je do kraja 0:0 i hrabri Riječani su proslavili veliki uspjeh. Hrvatski klub je plasmanom u playoff Lige prvaka osigurao nastup u grupnoj fazi Evropske lige, a uz malo sreće bi prvi put u svojoj historiji mogao zaigrati i u grupnoj fazi Lige prvaka.

Za Rijeku je od prve minute nastupio bivši bh. reprezentativac Zoran Kvržić, koji je izmijenjen u 87. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi