Hrabra Zvezda nije uspjela: Majstorija Girouda za pobjedu
Foto: EPA

Arsenal slavio u Beogradu

Hrabra Zvezda nije uspjela: Majstorija Girouda za pobjedu

M. Šljivak

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Arsenala (0:1) u susretu 3. kola grupe H Evropske lige.

Veoma dobar meč viđen je pred više od 50.000 ljudi u Beogradu, a na kraju je majstorija Oliviera Girouda riješila meč. 

Zvezda je odigrala dosta hrabro, posebno u prvom poluvremenu, kada su imali dvije sjajne šanse da dođu do vodstva. Bokye je uzdrmao prečku, a zatim je i Radonjić bio u sjajnoj šansi, ali mu je iskusni Petr Čech skinuo zicer.

Sa druge strane u prvih 45 minuta Topnici su imali veliku šansu preko Thea Walcotta, ali je sjajno branio i Borjan na golu Zvezde i na odmor se otišlo bez golova (0:0).

Uvodne minute nastavka pripale su Zvezdi koja je imala nekoliko opasnih pokušaja prema golu Arsenala, ali je Čech bez većih problema branio pokušaje domaćih fudbalera.

Arsenal je međutim većim dijelom igre u nastavku bio konkretniji, pokušavali su doći do barem minimalne pobjede, a u tome su uspjeli u 86. minuti. Olivier Giroud je prekrasno pogodio za konačan rezultat susreta od 0:1.

Treba svakako istaći da je Zvezda meč završila sa 10 igrača, jer je u 80. minuti Rodić dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

U drugom meču ove grupe Bate Borisov je sa 1:0 pobijedio Koln, a jedini gol na meču je postigao Rios u 55. minuti.

Evropska liga, grupa H, 3. kolo:

Zvezda - Arsenal 0:1

Bate - Koln 1:0

Pobjede Salzburga, Lugana, Marseillea i FCSB

Utakmice grupe G i I u Evropskoj ligi donijele su dosta uzbuđenja.

U grupi G po tri boda upisali su Lugano i FCSB. Lugano je iznenađujuće pobjedio Viktoriju Plzen sa 3:2, dok je rumunski velikan FCSB slavio u gostima kod Hapoela sa 2:1.

Grup I donijela je pobjede za Salzburg i Marseille.

Austrijski velikan je slavio kod turskog Konyaspora sa 2:0, a u redovima turskog tima Deni Milošević je odigrao kompletan meč.

Marseille je preokretom savladao Vitoriju Guimaraeš, a krajnji rezultat je bio 2:1.

Evropska liga, grupa G, 3. kolo:

Lugano - Plzen 3:2

Hapoel - FCSB 1:2

Evropska liga, grupa I, 3. kolo:

Konyaspor - Salzburg 0:2

Marseille - Guimaraeš 2:1

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi