Hrabrost ili ludost? Tudor otpisao Sneijdera!

Nije po njegovom ukusu

Hrabrost ili ludost? Tudor otpisao Sneijdera!

Hrvatski trener Igor Tudor iznenadio je tursku javnost, a posebno navijače Galatasaraya najnovijom izjavom u kojem se dotakao Wesleyja Sneijdera.

Prema riječima trenera Galate, Sneijder je fudbaler koji se ne uklapa u njegove zamisli za sljedeću sezonu, iako već godinama važi za ponajboljeg fudbalera slavnog kluba iz Istanbula.

"U mom sistemu igre nema mjeste za klasičnu desetku. Smatram da je Sneijder u ekipi fizički nedostatak za ekipu. Bolje da ode, jer ako ostane ovdje neće moći igrati fudbal", poručio je Tudor, a prenosi turski portal Sporx.

Wesley Sneijder (33) je ovog vikenda postigao pogodak za reprezentaciju Holandije protiv Luksemburga i u posljednjih pet godina je bio pravi idol navijača Galatasarayja, koji ga očigledno više neće gledati u Istanbulu ako se nešto drastično ne promijeni.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Da li je Tudorov potez bila greška, pokazat će vrijeme, ali sigurno je samo da će Sneijder moći da bira novi klub. Za njega se već interesuju Valencia, Sevilla, Zenit...

Hrvatski stručnjak se nije proslavio u prvoj sezoni na klupi Galate, koja je završila na četvrtom mjestu u turskoj Superligi, što je za klub takvog renomea ispod svakog prosjeka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi