"Hrana je jedini problem u Kini"

Renato Augusto tvrdi

"Hrana je jedini problem u Kini"

M. Šljivak

Mnogi poznati fudbaleri su se u proteklih nekoliko godina odlučili na promjenu u karijerama, te su potpisali bogate ugovore s kineskim klubovima.

Jedan od njih je brazilski veznjak Renato Augusto koji je u januaru 2016. godine potpisao ugovor s Beijing Guoanom.

Ovaj 28-godišnji fudbaler se dobro snašao u Kini, a jedini problem mu je kineska hrana. Ne može da se navikne na kuhinju ove zemlje.

"Peking je divan grad. Sve je gotovo savršeno, a jedini problem je kineska hrana na koju još ne mogu da se naviknem. Srećom, postoje brazilski restorani. Peking vam nudi zaista sve", rekao je Renato Augusto.

Također, priznao je kako je razgovarao s Hulkom i Oscarom prije nego što su oni došli u Kinu.

"Obojica su me zvali pred dolazak. Rekao sam im da obavezno dođu. Ja nikad neću zažaliti što sam ovdje. Liga konstantno napreduje, tereni su sjajni, navijači posvećeni. Vjerujem da će liga uskoro biti rame uz rame s najboljim ligama svijeta", istakao je Renato Augusto.

Ovaj brazilski fudbaler je prethodno četiri godine nosio dres Corinthiansa, a igrao je još za Bayer Leverkusen i Flamengo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi