Napadač Borussije uoči utakmice sa Sarajevom

Hrgota: Poseban osjećaj je igrati u BiH, trener mi vjeruje

Fudbalski klub Sarajevo sutra će na našem najvećem stadionu odmjeriti snage sa Borussijom Mönchengladbach u okviru Play Offa Evropske lige. 

Ekipa iz Njemačke danas je stigla u Sarajevo, a izabranici Luciena Favrea odradit će zvanični trening na stadionu Asim Ferhatović Hase u 19 sati. Prije treninga održana je zvanična press konferencija na kojoj se prisutnim medijima obratio napadač Borussije, Branimir Hrgota. 

Prvo pitanje za Hrgotu bilo je vezano za navodni poziv i sastanak sa Nikom Kovačem, selektorom reprezentacije Hrvatske, ali je Hrgota demantovao navode medija iz Hrvatske. 

"Za reprezentaciju ne želim da komentarišem. Nisam ništa čitao. Interesuje me samo sutrašnja utakmica, a o tome ćemo pričati drugom prilikom. Sa mnom još uvijek nije niko razgovarao na tu temu," kaže Hrgota. 

"Naravno da je posebno igrati u Bosni i Hercegovini gdje sam rođen, ali ja na sutrašnju utakmicu moram gledati kao i na svaku drugu. Znam da mi trener vjeruje, ali se moram skoncentrisati za svaku utakmicu i graditi povjerenje," kaže Hrgota.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.