Hrvati o ispadanju Sarajeva: "Hase se okreće u grobu"

Pregrub i pretjeran komentar hrvatskog lista

Hrvati o ispadanju Sarajeva: "Hase se okreće u grobu"

Ispadanje Sarajeva od moldavske Zarije zanimljivo je i medijima u regionu, a najdomišljatiji u pisanju izvještaja i smišljanju naslova bio je hrvatski Germanijak.hr.

Osim što se na pomenutom portalu navodi da je bh. fudbal na niskim granama i da je za je Sarajevo, klub koji je pod vodstvom ambicioznog vlasnika Vincenta Tana, sramota ispasti već u 1. pretkolu Evropske lige, u tekstu piše da se "pokojni Hase vjerovatno okreće u grobu", što je ipak pretjeran i pregrub komentar.

"Bosanskohercegovački nogomet na niskim je granama, pogotovo što se tiče nastupa tamnošnjih predstavnika u europskim natjecanjima, a danas je taj crni niz dobio još jedan tužan čin. Sarajevo, koje je pod ambicioznim vlasnikom Vincentom Tanom najavljivalo europski iskorak i dominaciju u regiji danas se od Europe oprostilo već u prvom pretkolu Europske lige, nakon što su na jedanaesterce usred Sarajeva ispali od moldavskog predstavnika Zarije Balti", piše Germanijak.hr, nakon čega slijedi:

"Tragedija je još veća ako uzmemo u obzir da je Zaria, četvrtoplasirana momčad moldavskog prvenstva prije ovog vjerojatno van granica svoje države na naslovnice stigla samo kada su 2009., još pod imenom Olimpia Balti, održali dražbu u kojoj je pobjednik dobio mogućnost - potpisivanja jednogodišnjeg ugovora s klubom. Najveću cifru ponudio je izvjesni brazilski poduzetnik s afinitetom rekreativnog igranja nogometa, ali naknadno su ustvrdili nepravilnosti pri njegovoj uplati, pa je dražba ponovljena. Konačni pobjednik nikada nije obznanjen. Uz to, predsjednik Andrian Bogdan je ujedno i trener vratara, dok su u povijesti tek jednom slavili u ukupno šest europskih susreta prije ovog ogleda protiv Sarajeva, i to kada su izbacili Kazanj iz Lenkorana još 2010. godine".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Osim što se pokojni Hase vjerojatno okreće u grobu, tugu regionalnog nogometa produbili su večeras i srpski predstavnici Vojvodina te Mladost iz Lučana. Obje ekipe ispale su već u prvom pretkolu; Voša s ukupnih 3:2 od slovačkog Ružomberoka, dok manje favorizirana Mladost nije mogla preko Intera iz Bakua, koji je danas slavio s 2:0. Točku na i stavila je Zvezda, remiziravši 3:3 s predstavnikom Malte, Florianom. Oni su ipak prošli dalje pošto su u Beogradu slavili sa 3:0".

Na kraju teksta se nalazi interesantna odjava: "Jadna majko".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi