Hrvati srušili rekord star gotovo 19 godina
FOTO: EPA

Debakl u Estoniji

Hrvati srušili rekord star gotovo 19 godina

Hrvatska je jučer u Talinu doživjela debakl i s kombinovanom postavom izgubila s 3:0 od Estonije. 

Susjedi su izgubili od selekcije koja je u dosadašnjem dijelu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo uspjela da pobijedi samo Gibraltar i da remizira s Kiprom, a meč u Talinu će za "kockaste" ostati upamćen i po negativnom rekordu. 

Estonija je prvi gol protiv Hrvatske zabila već u 57. sekundi. Ofanzivac domaćih Siim Luts je iskoristio poklon Leškovića i kroz noge zabio Lovri Kaliniću za vodstvo od 1:0, a to je ujedno bio i najbrži gol koji je Hrvatska primila ikad u svojoj historiji čime je srušen rekord star gotovo 19 godina. 

Do kraja utakmice Estonci su uspjeli postići još dva pogotka i slaviti sa 3:0. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi