Hrvati su ponovo bili kobni za Bertija Vogtsa
Foto: epa.eu

Nijemac više nije selektor Azerbejdžana

Hrvati su ponovo bili kobni za Bertija Vogtsa

Fudbalska reprezentacija Hrvatske je u okviru 3. kola kvalifikacija za EURO 2016 kao domaćina sa visokih 6:0 porazila Azerbejdžan, a ovaj neslavan rezultat natjerao je njemačkog stručnjaka Bertija Vogtsa da podnese ostavku na selektorsko mjesto ove zemlje nakon što ju je vodio u posljednjih šest godina.

Njemački stručnjak je ovu odluku saopštio danas u Cirihu tokom sastanka sa vodećim ljudima FS Azerbejdžana čija je reprezentacije kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo otvorila sa tri poraza.

Predsjednik AFFA (FS Azerbejdžana op.a) Rovnag Abdullayev zahvalio se 67-godišnjem treneru na njegovom doprinosu i ulozi u razvoju fudbala u ovoj zemlji. 

Za Vogtsa, koji je sa Elfom 1996. godine postao prvak Evrope, ponovo su bili kobni Hrvati. Naime, Vogts je sa pozicije selektora Njemačke otišao nakon što je u četvrtini finala Svjetskog prvenstva u Francuskoj njegova reprezentacija poražena od Hrvatske sa 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.