Hrvatska bez prvog golmana u najvažnijim utakmicama

Povrijedio se Subašić

Hrvatska bez prvog golmana u najvažnijim utakmicama

Kako sada stvari stoje, Hrvatska će drastično oslabljena dočekati dvije najvažnije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Finske i Ukrajine.

Nakon što se za vikend povrijedio Mateo Kovačić, koji je doživio rapturu mišića potkoljenice koja će ga sa terena udaljiti otprilike dva mjeseca, velike su šanse da predstojeće utakmice propusti i prvi golman Hrvatske Danijel Subašić.

Golman Monaca je nedavno povrijedio gležanj i na prvu se činilo da nije ništa ozbiljno. Međutim, izgleda da će Subašić zbog povrede morati pauzirati dvije do tri sedmice, što znači da 99% neće biti spreman za Finsku i Ukrajinu.

Danijel Subašić nije bio u konkurenciji za meč Monaca i Leipziga u Ligi prvaka, a njegovo odsustvo će biti veliki udarac za Antu Čačića, koji će se vjerovatno morati osloniti na Lovru Kalinića. Sreća u nesreći je da je i Kalinić veoma dobar golman, koji je to do sada mnogo puta i pokazao.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Osim Kovačića i Subašića, odlučujuće utakmice za plasman na Svjetsko prvenstvo protiv Finske i Ukrajine propustit će i Milan Badelj, koji je suspendovan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi