Hrvatska golom Kramarića savladala Moldaviju

Prijateljska utakmica

Hrvatska golom Kramarića savladala Moldaviju

Prvu od dvije zakazane prijateljske utakmice Hrvatska je odigrala danas protiv Moldavije u Koprivnici. 

Nakon završene prve faze priprema u Međimurju, selekcija koju vodi Ante Čačić je u okviru priprema za Evropsko prvenstvo u Francuskoj odmjerila snage sa Moldavijom i na kraju slavila s minimalnih 1:0. 

Gosti iz Moldavije su pružili veoma dobar i na kraju su primili samo jedan pogodak, a ključan trenutak desio se već u devetoj minuti kada je Kramarić matirao Cebanua za, ispostavit će se, konačnih 1:0. 

Selektor Čačić u ovoj utakmici nije mogao računati na Modrića i Kovačića zbog finala Lige prvaka, Rakitića koji je zauzet marketinškim obavezama u Barceloni te kapitena Srnu i Mandžukića koji su na produženom odmoru. 

Vrijedi istaći da je glavni sudac na ovoj utakmici bio naš Ognjen Valjić.

Prijateljska utakmica:

Hrvatska - Moldavija 1:0 (Kramarić 9') 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti