Hrvatska gubi dobijenu utakmicu zbog bizarnog propusta?

Sporan nastup mladog fudbalera

Hrvatska gubi dobijenu utakmicu zbog bizarnog propusta?

Mlada reprezentacija Hrvatske je danas u Zaprešiću savladala Estoniju sa 2:1, ali bi zbog bizarne greške mogla ostati bez već osvojenih bodova.

U utakmici koja se igrala u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017. godine sporan je bio nastup mladog fudbalera Lokomotive Ivana Fiolića, koji je u igru ušao u 46. minuti. Ime ovog fudbalera nije bilo u službenom zapisniku utakmice, a to je uočio i delegat Aristeidis Stavropoulos, koji je odmah zabilježio pomenuti detalj.

Iako nije utvrđeno ko je krivac za ovu grešku do koje je došlo isključivo nemarom, djelatnik HNS-a Antonio Pavlović je za hrvatske medije poručio da je riječ o tehničkoj greški, te da je u toku proces rješavanja problema u koji je već uključena i UEFA.

Hrvatska reprezentacija do 21 godine igra fantastičan ciklus, a u dosadašnjih sedam utakmica ima šest pobjeda i osvojila je 18 bodova, pa tako prednjači na tabeli ispred Švedske i Španije koje imaju po pet bodova manje.

Ukoliko bi Hrvatska za zelenim stolom izgubila utakmicu od Estonije sa 3:0, situacija u grupi bila bi znatno drugačija i Hrvatska bi se našla u problemima, posebno iz razloga što Španija ima jednu, a Švedska čak dvije odigrane utakmice manje u odnosu na mladu selekciju naših zapadnih susjede.

Direktan plasman na Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine izborit će samo prvoplasirana selekcija u grupi, pa u Hrvatskoj s velikim nestrpljenjem isčekuju epilog.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

O tome će odlučivati disciplinska komisija u Nyonu koja je, podsjetimo, prije svega nekoliko sedmica zbog slične greške izbacila zagrebački Dinamo iz Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi