Hrvatska ipak bez dva predstavnika u Ligi prvaka

Pretekli ih Austrijanci

Hrvatska ipak bez dva predstavnika u Ligi prvaka

Sinoć je okončano takmičenje u grupnoj fazi Evropske lige, a nakon posljednjih utakmica postalo je jasno da Hrvatska dogodine ipak neće imati dva predstavnika u Ligi prvaka.

Hrvati su posljednjih mjeseci držali 15. mjesto na UEFA-inoj listi klubova koje im je bilo dovoljno da dogodine imaju svoja dva predstavnika u najjačem evropskom klupskom takmičenju, ali su ih sinoć 'za dlaku' pretekli Austrijanci čiji su klubovi ostvarili rezultate dovoljne za taj uspjeh.

Austrija je sada na 15. mjestu s ukupnim koeficijentom 25,350, dok je Hrvatska 16. sa 25,250. Razlika jeste mala, ali je i više nego dovoljna.

Austrijskim klubovima su sinoć trebale pobjeda i remi kako bi preskočili Hrvate, a na sceni su bila tri kluba koja su i postigla taj rezultat. Salzburg je pobijedio Schalke sa 2:0, Rapid je remizirao sa Bilbaom 1:1 dok je Austria poražena od Plzena sa 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi