Hrvatska poražena od Kine nakon penala

Posljednje mjesto za komšije na China Cupu

Hrvatska poražena od Kine nakon penala

Fudbalska reprezentacija Hrvatske poražena je danas nakon penala u meču za treće mjesto na China Cupu od domaće selekcije Kine.

Selektor naših zapadnih komšija Ante Čačić poveo je u Kinu C selekciju Hrvatske koja je na kraju doživjela dva poraza i završila na posljednjem, četvrtom mjestu.

Hrvati su danas poveli u 36. minuti preko Luke Ivanušeca i to je bio konačan rezultat prvog dijela meča. Ipak, Kina je u nastavku uspjela stići do poravnanja i to pogotkom Wang Jingbina u 89. minuti. Kasnije se pristupilo izvođenju jedanaesteraca gdje je Kina bila uspješnija i slavila sa 4:3.

Podsjetimo da je Hrvatska i prvi meč u Kini protiv reprezentacije Čilea izgubila nakon penala. Meč za prvo mjesto danas će odigrati Čile i Saudijska Arabija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi