Hrvatska protiv Engleske, Srbija sa Španijom

Baraž za EP U-21

Hrvatska protiv Engleske, Srbija sa Španijom

Danas je u Nyonu održan žrijeb parova baraža za plasman na Evropsko prvenstvo do 21 godine koje će se od 17. do 30. juna naredne godine igrati u Češkoj.

U baražu su se našle i reprezentacije Hrvatske i Srbije. Zapadni susjedi za protivnika su dobili reprezentaciju Engleske, dok je Srbija vjerovatno najteže prošla budući da je za protivnika dobila Španiju. Hrvatska će svoju prvu utakmicu 10. oktobra gostovati u Engleskoj, dok je u istom terminu Srbija dočekati Špance. Revanš susreti igraju se četiri dana kasnije.

Ostali parovi: Slovačka - Italija, Francuska - Švedska, Danska - Island, Njemačka - Ukrajina i Holandija - Portugal, što se čini i kao najzanimljiviji duel ovog baraža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.