Hrvatski klub usred sezone istupa iz HNL-a?

NK Istra 1961 u teškoj situaciji

Hrvatski klub usred sezone istupa iz HNL-a?

Hrvatski mediji donose ekskluzivnu vijest da bi NK Istra 1961 usred sezone mogao istupiti iz HNL-a.

Kao što je već poznato, klub iz Pule se nalazi u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji. Fudbalerima ovog kluba već neko vrijeme kasne plate, a koliko su stvari izmakle kontroli najbolje oslikava odluka kluba da do kraja polusezone zatvori dio tribina kako bi troškovi organizacija utakmice bili smanjeni.

Sudbina Istre nalazi se u rukama Amerikanca Michaela Glovera, koji je većinski vlasnik ovog kluba. Međutim, on se nalazi u SAD-u i nisu jasno poznate njegove namjere oko kluba i ako uskoro ne poduzme konkretne mjere, ovaj klub će istupiti iz lige i tako postati prvi hrvatski klub u posljednjih 15 godina koji je napravio takav potez.

Glas Istre navodi kako ipak postoje zainteresovani kandidati za ulaganje koji bi spasili klub, što je posljednja nada svim navijačima da bi katastrofa mogla biti izbjegnuta.

Uprkos svim nedaćama, atmosfera u ekipi je u posljednje vrijeme dobra i u proteklim sedmicama je Istra savladala Rijeku i otkinula bod Dinamu, čime je napravila dvije velike senzacije.

Nakon 14 odigranih kola, Istra se nalazi na pretposljednjem mjestu na tabeli sa 10 bodova i u svakom slučaju će se boriti za opstanak u društvu najboljih. Ako sezonu uopšte dovede do kraja...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi