HSV odbio Džeku i Schweinsteigera
Foto: EPA

Nevjerovatna odluka rukovodstva tima

HSV odbio Džeku i Schweinsteigera

M. Šljivak

Njemački velikan HSV već godinama se bori za opstanak u društvu najboljih timova.

Nekako su prethodnih sezona uspijevali da osiguraju opstanak, a i ove će do zadnjeg kola strahovati zbog eventualnog doigravanja za opstanak.

Mogle su prethodne sezone biti mnogo uspješnije za tim iz Hamburga. U ekipi su mogli imati velike zvijezde, ali je škrtost investitora na kraju presudila.

"Mnoga poznata imena su nuđena HSV-u. Nudili su im Edina Džeku, dok je igrao za Wolfsburg, te Bastiana Schweinsteigera, ali investitor Klaus-Michael Kühne nije želio da izdvoji novac u klub. To su bile izuzetno loše odluke", navodi portal Spieler.de.

Tako je HSV ostao bez velikih pojačanja. Dovođena su prosječna imena, pa nije ni čudo što je velikan pao na niske grane.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Još više je navijače ovog tima potresla informacija da je Kühne najavio obustavu investicija, ako tim ispadne u niži rang.

To će biti sasvim sigurno veliki udarac za kompletan tim i HSV bi mogao imati dugotrajne posljedice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi