HSV se iščupao iz opasne zone, ali ima za čim žaliti

Remi sa Freiburgom

HSV se iščupao iz opasne zone, ali ima za čim žaliti

HSV je danas u 21. kolu Bundeslige na svom terenu remizirao sa Freiburgom odigravši 2:2.

Domaće je u vodstvo doveo Hunt u 15. minuti, da bi samo osam minuta kasnije Philipp poravnao na 1:1.

U drugom poluvremenu viđena su još dva pogotka. Najprije je u 57. minuti Gregoritsch pogodio za vodstvo HSV-a od 2:1, a onda je u 72. Grifo postavio konačan rezultat utakmice.

HSV je zahvaljujući ovom bodu ostao iznad opasne zone, ali ipak ima za čime žaliti jer je dvije minute prije kraja propustio idealnu priliku za pobjedu. Dosuđen je penal, ali je Hunt bio neprecizan.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hamburg se sada nalazi na 15. mjestu na tabeli sa 20 bodova, jednim više od Bremena i dva od Ingolstadta. Sa druge strane, Freiburg je 9. sa 30 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi