Huddersfieldov start iz snova

Savladali i Newcastle

Huddersfieldov start iz snova

E. Čaušević

Fudbaleri Huddersfielda savladali su danas na domaćem terenu Newcastle sa 1:0 u meču 2. kola engleskog Premiershipa.

Novopečeni premierligaš je na najbolji mogući način počeo sezonu, te je upisao svoju drugu pobjedu. Huddersfield je na domaćem terenu savladao Newcastle sa minimalnih 1:0, te je tako pokazao da nema namjeru da se u najjačoj engleskoj ligi zadrži samo jednu godinu.

Odlučujući trenutak današnje utakmice desio se na startu drugog poluvremena kada je na asistenciju Kachunge mrežu Svraka zatresao Mooy na erupciju oduševljenja domaćih navijača. Newcastle je pokušao do kraja meča da dođe barem do boda, no tim Rafe Beniteza to nije uspio.

Huddersfield je trenutno na drugom mjestu sa šest osvojenih bodova koliko imaju Manchester United i WBA, s druge strane Newcastle je na 16. poziciji i još uvijek je bez boda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 2. kolo:

Huddersfield - Newcaslte 1:0

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti