Hughes obrazložio razlog izostavljanja Begovića iz tima

Trener Stoke Cityja

Hughes obrazložio razlog izostavljanja Begovića iz tima

Asmir Begović je odlukom trenera Marka Hughesa ostao na klupi protiv Swanseaja, što je posebno iznenadilo bh. javnost.

Nekoliko dana nakon utakmice, trener Stoke Cityja je odlučio obrazložiti razlog izostavjanja našeg golmana iz tima.

"U preostale tri utakmice će na golu stajati Jack Butland, naš mladi golman koji će uskoro braniti za Englesku na Evropskom prvenstvu do 21 godine. Njemu je potrebno samopouzdanje i zbog toga sam se odlučio na ovaj potez", rekao je Hughes i dodao:

"Asmir ima želju da brani na svakoj utakmici, a ja sam mu objasnio razloge zbog kojih trenutno nije u prvom planu. Imam tri odlična golmana i izuzetno sam sretan zbog toga".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Brojni domaći i inostrani mediji su nakon utakmice kao razloge izostavljanja navodili činjenicu da Begović poprilično odugovlači sa potpisivanjem novog ugovora sa Stokeom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.