Huligani fizički napali Niku Kovača

Incident u Hrvatskoj

Huligani fizički napali Niku Kovača

Hrvatski selektor Niko Kovač, zajedno sa delegacijom HNS-a, napadnut je verbalno a potom i fizički od strane desetak huligana s obilježjima HNK Hajduk.

Kako stoji na službenim stranicama HNS-a, incident je prošao bez ozbiljnijih posljedica, a na mjesto incidenta pozvana je i policija koja je izvršila očevid.

"Usprkos ovakvom neugodnom incidentu, svjesni smo kako ovi huligani ne predstavljaju Hajduk, navijačku skupinu Torcidu ili grad Split i nećemo dopustiti da takvi huligani utječu na namjeru rukovodstva Saveza da reprezentacija boravi u Splitu za predstojeću utakmicu protiv Italije", stoji u saopštenju HNS-a.

Inače, u delegaciji HNS-a još su bili izvršni predsjednik Damir Vrbanović, povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, team managerica Iva Olivari, match manager Alan Balen, ticketing manager Nikša Martinac i glasnogovornik Tomislav Pacak.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.