Hulk: San mi je da zaigram u dresu Arsenala
Foto: EPA

Najavio povratak u Evropu?

Hulk: San mi je da zaigram u dresu Arsenala

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Hulk iznenadio je fudbalsku javnost prošle godine kada je odlučio da napusti Zenit i svoju karijeru nastavi u kineskom Shanghai SIPG-u.

Hulk je na vrhuncu svoje karijere odlučio da prihvati bogatu ponudu iz Kine što je nakon njega uradilo još mnogo fudbalskih zvijezda. Iako je tada bio na meti mnogih klubova Brazilac je priznao da mu je najbitnije bilo da finansijski riješi svoje probleme do kraja života odlaskom u Kinu.

No, nakon jedne sezone čini se da se Hulk poželio igranja fudbala na vrhunskom nivou. U razgovoru za portugalski Record ovaj 30-godišnji fudbaler je izjavio da i dalje ima veliku želju da ostvari svoj san, a to je igranje u dresu Arsenala.

"Istina je da mi je san da igram u Arsenalu. Veliki sam fan načina igre te ekipe. Sretan sam u Kini i još uvijek imam tri godine ugovora. Ipak, fudbal me naučio da je sve moguće i moj san još uvijek živi. Morat ćemo malo sačekati i vidjeti da li ću jednog dana obući dres Arsenala", rekao je Hulk.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mnogi su ovu njegovu izjavu protumačili kao nuđenje Arsenalu jer je očito da Hulk želi da se vrati u Evropu. Međutim, glavno pitanje je da li je londonski klub spreman da plati oko 40 miliona eura za brazilskog fudbalera koji je proslavio nedavno svoj 30. rođendan.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi