Hulk: San mi je da zaigram u dresu Arsenala
Foto: EPA

Najavio povratak u Evropu?

Hulk: San mi je da zaigram u dresu Arsenala

Piše: E. Čaušević
Brazilski fudbaler Hulk iznenadio je fudbalsku javnost prošle godine kada je odlučio da napusti Zenit i svoju karijeru nastavi u kineskom Shanghai SIPG-u.

Hulk je na vrhuncu svoje karijere odlučio da prihvati bogatu ponudu iz Kine što je nakon njega uradilo još mnogo fudbalskih zvijezda. Iako je tada bio na meti mnogih klubova Brazilac je priznao da mu je najbitnije bilo da finansijski riješi svoje probleme do kraja života odlaskom u Kinu.

No, nakon jedne sezone čini se da se Hulk poželio igranja fudbala na vrhunskom nivou. U razgovoru za portugalski Record ovaj 30-godišnji fudbaler je izjavio da i dalje ima veliku želju da ostvari svoj san, a to je igranje u dresu Arsenala.

"Istina je da mi je san da igram u Arsenalu. Veliki sam fan načina igre te ekipe. Sretan sam u Kini i još uvijek imam tri godine ugovora. Ipak, fudbal me naučio da je sve moguće i moj san još uvijek živi. Morat ćemo malo sačekati i vidjeti da li ću jednog dana obući dres Arsenala", rekao je Hulk.

Mnogi su ovu njegovu izjavu protumačili kao nuđenje Arsenalu jer je očito da Hulk želi da se vrati u Evropu. Međutim, glavno pitanje je da li je londonski klub spreman da plati oko 40 miliona eura za brazilskog fudbalera koji je proslavio nedavno svoj 30. rođendan.