Hummels: Glupo je što me zovu ubicom kralja

Stoper progovorio o Ancelottiju

Hummels: Glupo je što me zovu ubicom kralja

Stoper Bayerna Mats Hummels oštro je odbacio optužbe da je radio iza leđa sada već bivšem treneru Bavaraca Carlu Ancelottiju.

Njemački mediji su nakon otkaza za Ancelottija pisali da su se protiv iskusnog trenera pobunila petorica fudbalera, među kojim je i Mats Hummels. Ipak, pouzdani stoper je sada jasno poručio da, barem što se njega tiče, nije bilo nikakvih problema.

"Ne mogu pričati u ime ostalih, jer se navodno radi o grupi od pet fudbalera, ali mogu reći da je besmisleno nazivati mene 'ubicom kralja'. Ne znam odakle je potekla ta informacija, možda je to neko napisao jer nisam igrao u Parizu. U svakom slučaju, ne sviđa mi se ta priča. Ne bih to nikada uradio", jasan je bio Hummels.

Fudbaleri Bayerna su, navodno, bili nezadovoljni metodama Carla Ancelottija na treningu, a najdalje je otišao Arjen Robben koji je izjavio da njegov sin ima zahtjevnije treninge u dječijoj ekipi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Predsjednik Bayerna Uli Hoeness je odmah nakon otkaza za Ancelottija izjavio da se dio svlačionice okrenuo protiv Italijana.

"Protiv njega su bila petorica fudbalera i to je bila bezizlazna situacija. Kao trener jednog kluba, ne možete imati igrače protiv sebe. U životu sam naučio da je neprijatelj u krevetu najopasniji. Zbog toga smo odlučili da mu uručimo otkaz", rekao je Hoeness. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi