Hummels: Odbio sam Manchester iz samo jednog razloga

Otkrio zašto United nije bio u konkurenciji

Hummels: Odbio sam Manchester iz samo jednog razloga

Njemački fudbaler Mats Hummels prešao je nedavno iz Dortmunda u ekipu Bayern Munchena.

Dugo se pričalo o tome gdje će Hummels nastaviti karijeru, a neko vrijeme se činilo da je Manchester United najbliži da ga angažuje.

Hummels danas u razgovoru za novine Suddeutsche Zeitung otkriva da Manchester United nije bio ni u konkurenciji jer naredne sezone neće igrati Ligu šampiona.

"Kada sam birao klub za narednu sezonu, to je značilo da taj klub mora posjedovati mnogo toga. Da to bude klub u kojem sam uvijek htio igrati, da imaju visoke ciljeve i da naredne sezone igraju Ligu šampiona. Upravo iz ovog posljednjeg razloga jedan klub je otpao, a možete pretpostaviti o kome se radi", rekao je Hummels.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo da je ovaj defanzivac sa Bayernom potpisao petogodišnji ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi