Hummels: U Njemačkoj se klubovi boje Bayerna

Smatra fudbaler Borussije

Hummels: U Njemačkoj se klubovi boje Bayerna

Mats Hummels, defanzivac njemačke reprezentacije i dortmundske Borussije, smatra da Bayern iz Minhena uživa i previše poštovanja svojih domaćih protivnika.

"U Njemačkoj se previše klubova boji Bayerna, što se vidi i u riječima i na djelima. Bilo bi dobro da se to promijeni", smatra Hummels, koji je tokom razgovora za njemačke medije još istakao: 

"Često se osjeti kako druge ekipe unaprijed odustanu od dvoboja s Bayernom. Sviđa mi se što to nije bio slučaj s Tuchelovim Mainzom", dodao je Hummels. 

Borussia iz Dortmunda, koja je posljednja osvajala njemačke naslove prije tri uzastopne Bayernove krune, prošle je sezone iskusila i donji dom Bundeslige, a u nadolazećem se prvenstvu želi vratiti u sam vrh poretka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Jasno je da novi trener neće previsoko postaviti letvicu, ali nama je igračima jednako jasno da nam se broje samo prva tri mjesta, eventualno i četvrto. Za to ćemo raditi", najavio je iskusni defanzivac. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti