Fudbaler zagrebačkog Dinama

Husejinović: Horde Zla su ostavile dubok trag u mom srcu

Ekipa najčitanijeg sportskog portala u našoj državi odlazak na revanš susret četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine između Borca i Sarajeva, iskoristila je i za kratku posjetu Zagrebu.

Jedini i isključivi razlog, odnosno, tri razloga naše posjete hrvatskoj prijestolnici su bh. fudbaleri koji nose dres zagrebačkog Dinama. 

Said Husejinović, fudbaler je sa najdužim stažom u modrom dresu, pa smo nekadašnjem ljubimcu navijača FK Sarajevo dali prednost u odnosu na dvojicu mlađi zemljaka sa kojima dijeli svlačionicu, Armina Hodžića i Amera Gojaka.

Iza nekadašnjeg fudbalera Slobode, Werdera i Sarajeva je težak period obzirom na teške povrede ligamenata koljena, ali i suspenziju zbog koje u ovoj sezoni neće moći upisati zvanični nastup za klub sa Maksimira.

"Kako se uopšte osjećati pored toliko problema u zadnjih godinu i pol dana? Svi ti problemi, dvije operacije u samo šest mjeseci...oporavljam se godinu i pol dana. Neki dan sam igrao tek prvu utakmicu. Jednostavno to je ono što mi je potrebno. Neopisiv je uopšte osjećaj kako je to vratiti, uprkos činjenici da sam igrao za drugu ekipu. Mislim da mi je to potrebno...ne znam stvarno šta bih vam više rekao", govorio je Husejinović dosta emotivno na početku svog razgovora za SportSport.ba.

Duga pauza, bez dodira sa loptom i oporavak bez nje je nešto najteže za jednog fudbalera, priznaje to i Huseinović koji je imao mnogo problema sa ligamentima koljena.

"Dugo sam čekao da napokon treniram sa ekipom. Sada se osjećam vrlo dobro i prava je šteta što imam još četiri mjeseca suspenzije jer mislim da bi sada konkurisao za ekipu i igrao. Ipak, tu se ne može ništa, na meni je da treniram što bolje i ove prijateljske utakmice odraditi najbolje moguće, a potom se dobro spremiti na pripremama i ako Bog da dobru ući u sljedeću sezonu", kazao je fudbaler Dinama koji odrađuje četveromjesečnu suspenziju UEFA-e zbog potpisa predugovor sa bugarskim CSKA-om iz 2012. godine nakon kojeg je prihvatio poziv Zdravka Mamića i došao u Dinamo.

Zagrebački klub je trenutni lider 1. HNL, a plasirao se u i polufinale Kupa Hrvatske gdje će mu rivali u borbi za finale biti Rijeka. O ambicijama na oba fronta Husejinović kaže:

"Normalno je da idemo na obje titule. Imamo treškog protivnika u Kupu, mislim da je Rijeka jak protivnik ali uz našu kvalitetu mislim da neće biti problema da prođeo u finale. Svakako da su ambicije osvajanja Kupa, a što se tiče prvenstva ono još uvijek nije gotovo iako trenutno imamo jedanaest bodova prednosti u odnosu na Rijeku. Uprkos tome ne treba se opuštati, idemo maksimalno do kraja i vjerujem da ćemo na kraju 'uzeti' duplu krunu".

Za razliku od 1. HNL, BH Telecom Premijer liga je dosta neizvjesnija. Pitali smo Husejinovića koji je tokom svoje karijere u BiH nosio dresove Slobode i Sarajeva koliko prati naše domaće prvenstvo...

"Iskreno da kažem u Premijer ligi pratim samo Sarajevo, gledam svaku utakmicu koju sam u prilici pratiti, baš kao i sva dešavanja oko Sarajeva. Ovu priliku svakako želim da iskoristim da pozdravim Horde Zla koje su ostavile dubok trag u mom srcu", istakao je ljubimac koševske publike, te dodao:

"Prava je šteta što je Sarajevo ispalo iz Kupa. U prvoj utakmici protiv Borca nisu smjeli izgubiti jer su u obje utakmice bili bolje. Ipak, to su susreti u kojima se ne gledaju šanse koje si imao, već se samo gleda krajnji rezultat, a na kraju je bolji tim prošao".

"Ne znam šta se može desiti da Sarajevo ne osvoji titulu?"

Sarajevo je ostalo u igri za šampionsku titulu, ali i bez prilike da brani trofej Kupa Bosne i Hercegovine. Zanimalo nas koliko je realno prema Husejinovićevom mišljenju da se Bordo tim nakon dugo vremena okiti šampionskom titulom.

"Kada pogledate kakve sada Sarajevo trenutno igrače ima, da smo kojim slučajem ranije dok sam ja igrao imali takve igrače uz neka dva-tri fudbalera, sigurno je da bi se prošetali ligom. Realno uz sadašnji igrački kvalitet mislim da trebaju biti prvi bez ikakvih problema, ne zna šta se može desiti da Sarajevo ne osvoji titulu", kazao je Husejinović. 

Dok je Said odgovarao na naša pitanja "nestašni dvojac" bivših Željovaca vrzmao se oko njegovih leđa u nastojanju da ga dekoncetrišu, a sve i najbolje namjere i sjajne atmosfere među zemljacima u Dinamovoj svlačionici.

"To su moji zemljaci, s njima provodim najviše vremena i to je sasvim normalno. Pomažem im sve što treba, a i kada su tek došli stavio sam im se na raspolaganje jer sam ja ipak taj koji je duže tu. Vjerujem da bi i oni meni isto tako pomogli da je situacija obratna. Družimo se, često smo na zajedničkom ručku ili večeri", govorio Husejinović koji se nije dao dekoncentrisati od strane svojih saigrača.

Lažne poruke za poziv među Zmajeve

Često se Said pominjao kao jedan od kandidata za nacionalni dres naše domovine. O tome da li još uvijek ima ambicije igrati za reprezentaciju svoje zemlje, "ubica" Levskog kaže:

"Kad sam stigao u Dinamo igrao sam u najboljoj formi sve dok se nisam ozlijedio. Dobijao sam neke lažen poruke da bih možda trebao dobiti poziv , ali ga nisam dobio. Pisalo se kako moram smršati nekoliko kilograma, a ja sam smršao deset, pa opet nisam dobio poziv. Nešto tu nije štimalo, a ja se nisam opterećivao. Bitno mi je bio da igram za klub, a isto to mi je rekao i moj šef, a da će vrijeme kada ću igrati za reprezentaciju. Najbitnije mi je sada da se oporavim i svakako da mi je cilj igrati u najdražem dresu".

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Husejinović je jedan od rijetkih fudbalera u BiH koji su ostvari transfer u jednu od "liga petice" iz Premijer lige kada je svojevremeno iz Slobode prešao u Werder iz Bremena. Premijerligaša sa Tušanja preporodio je ovog proljeća Husref Musemić...

"Iskreno nemam sada neki kontakt sa ljudima sa Tušnja, jer su to sada sve neki drugi ljudi u odnosu na period kada sam ja nosio dres Slobode. Ipak, sa predsjednikom Slobode Azmirom Husićem sam jako dobar prijatelj i mislim da on radi jako dobar posao i da je na pravom putu", istakao je Husejinović prije nego smo mu poželjeli uspješan povratak nakon isteka suspenzije.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.