Husić apeluje: Navijajte fer i sportski, pokažite šta je BiH

Predsjednik tuzlanskog tima za SportSport.ba

Husić apeluje: Navijajte fer i sportski, pokažite šta je BiH

M. Šljivak

Fudbaleri Slobode sutra će u Zenici odigrati meč prvog pretkola Evropske lige. Protivnik je izraelski Beitar, koji u ovaj susret ulazi kao favorit.

Sama činjenica da tuzlanski tim igra u Zenici malo je otežala organizaciju meča, ali su crveno-crni predvođeni predsjednikom Azmirom Husićem uspjeli da stvore idealne uslove za odigravanje ovog meča.

S obzirom na to da se radi o izraelskom timu, sigurnosni aspekat organizacije je najvažniji, a predsjednik Tuzlaka je u razgovoru za SportSport.ba apelovao na sve one koji dođu na stadion, da navijaju fer i sportski.

"Svima je poznato o kakvom protivnikku se radi. Na našu nesreću smo dobili predstavnika Izraela i gdje god oni gostuju uvijek je potrebna veća doza sigurnosti. Potrudili smo se maksimalno da sve organizujemo na pravi način. Nadam se da su i navijači svjesni da smo sutra ne samo predstavnici Grada Tuzle i Slobode, već države Bosne i Hercegovine. Apelovao bih da svi koji dođu da korektno navijaju, da dođu bez poruka i bez drugih zastava na stadion, jer tako nanosimo veliku štetu ne samo klubu, već i državi. Želim da sutra pokažemo da smo prevazišli nivo Premijer lige i da smo spremni za velike stvari", istakao je Husić za SportSport.ba.

Sloboda će i u ovom meču imati podršku navijača. Najavljen je dolazak onih najvatrenijih navijača, popularnih Fukara.

"Mi smo navijačima uvijek otvoreni za saradnju. Imao sam priliku da razgovaram s predstavnikom Fukara i oni su najavili svoj dolazak. Nadam se da će dostojanstveno bodriti svoj klub i da će biti 12. igrač našeg tima sutra, kako bismo uspjeli na pravi način predstaviti naš grad, klub i zemlju", govori Husić.

Husić je apelovao na sve one koji žele doći u Zenicu, da pred stadion dođu nešto ranije, jer su zbog velikih sigurnosnih mjera mnogo veće provjere na ulasku u stadion. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Mjere sigurnosti su podignute na veći nivo. Velike kontrole će biti na ulasku u stadion. Zamolio bih sve one koji dolaze na utakmicu, da dođu malo ranije, jer bi proces ulaska mogao trajati 20-30 minuta. Mjere sigurnosti će biti velike i biće potrebno proći nekoliko punktova pri ulasku na stadion. Još jednom apelujem da se ne donose nikakve zastave, da se ne pale baklje ili slično, jer nas to može skupo koštati. Svi oni kod kojih budu pronađeni transparenti koji nisu vezani za klub ili neka druga sredstva, biće vraćeni. Želim da naši navijači sutra dostojno predstave Grad Tuzlu, klub i državu", rekao je za kraj razgovora SportSport.ba predsjednik Slobode Azmir Husić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi