"Hvala svima, ali ne treba nam ničija milostinja"

Predsjednik Chapea tvrdi

"Hvala svima, ali ne treba nam ničija milostinja"

E. Škorić

Predsjednik Chapecoensea, Ivan Tozzo, ne želi milostinju drugih.

U avionskoj nesreći poginula je 71 osoba, od čega 19 nogometaša brazilskog kluba, kojem su potom stizale razne ponude i pomoć ostalih klubova.

Ipak, Tozzo se zahvalio na tome i rekao da Chapeu nije potrebna nikakva milostinja.

"Želimo biti jednaki kao i svi drugi. Dirnula nas je podrška cijelog svijeta i naših kolega iz lige. Zahvaljujem im na tome, ali Chapecoense ne treba ničiju milost. Sami ćemo se izvući iz ovoga i želimo ponovno biti jaki", rekao je Tozzo.

"Zahvalili smo se nekim poznatim igračima koji su nam se nudili iz jednostavnog razloga što nikad prije nismo imali takav profil igrača. Istovremeno, jednostavno nemamo novca da ih plaćamo i dovodit ćemo pojačanja koja si možemo priuštiti. Okreut ćemo se dobrim, mladim igračima od kojih ćemo napraviti ozbiljne nogometaše. To je uvijek bila naša filozofija i toga ćemo se držati iz poštovanja prema onima koji više nisu s nama", rekao je predsjednik Chapea.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi