I agent potvrdio povratak Berbatova u Premier ligu

Bugarin se vraća

I agent potvrdio povratak Berbatova u Premier ligu

E. Škorić

Iskusni bugarski napadač Dimitar Berbatov želi da se vrati u englesku Premier ligu, tvrdi njegov agent Emil Dantchev.

Berbatov je bez kluba pošto je napustio PAOK tokom ljeta, a povezivao se prethodno sa Swanseajem, doduše prije nego je otkaz u velškoj momčadi dobio Amerikanac Bob Bradley.

Osim toga, bilo je glasina da će se Berbatov vratiti u redove Manchester Uniteda i 35-godišnji golgeter u svakom bi slučaju ponovo trebao doći na Otok i obući dres nekog premierligaša.

"Dimitar misli da može barem još godinu dana odigrati kvalitetno i njegov prioritet je da se vrati u Englesku", rekao je Dantchev, a Berbatov je posljednji čin u Premier ligi imao u Fulhamu, u kojem je postigao 20 golova u 54 nastupa u svim takmičenjima, nakon čega je prešao u francuski Monaco.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada je u pitanju karijera nogometaša rođenog u bugarskom Blagoevgradu, ona je zaista impresivna. Igrao je u CSKA Sofiji, Bayer Leverusenu, Tottenhamu, Man. Unitedu, Fulhamu, Monacu i PAOK-u, a ne treba zaboraviti i da je u 78 nastupa dao 48 golova za Bugarsku i tu je apsolutni rekorder.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi