I Arsenal se častio na Goodisonu, Everton očajan
Foto: EPA

Kolašinac odigrao cijeli meč

I Arsenal se častio na Goodisonu, Everton očajan

Pretposljednja utakmica 9. kola Premier lige ponudila je duel Evertona i Arsenala. Meč na Goodisonu pripao je gostima iz Londona koji su iskoristili katastrofalnu formu Evertona i slavili sa 5:2.

Ipak, utakmica je počela loše za Arsenal koji je od 12. minute bio u rezultatskom zaostatku. Wayne Rooney je pogodio za vodstvo Evertona od 1:0,a taj rezultat je bio na snazi sve do 40. minute kada je Monreal poravnao na 1:1.

Igrao se 53. minut kada je Arsenal došao do potpunog preokreta. Mesut Ozil je zabio za 2:1, da bi 15 minuta nakon toga domaći tim ostao sa igračem manje. Drugi žuti karton je dobio Idrissa Gueye, a Topnici su nedugo zatim iskoristili brojčanu prednost na terenu.

Nakon gola, Ozil je u 74. minuti upisao i asistenciju, kada je uposlio Lacazettea. Francuski napadač je pogodio za 3:1, a onda je Ramsey u 90. minuti zabio za 4:1. Duboko u sudijskoj nadoknadi, Everton je postigao utješni gol preko Niassea, kojem je prethodio veliki nesporazum Monreala i Čecha.

U petoj minuti nadoknade, Sanchez sjajnim golom stavlja tačku na ovu sjajnu utakmicu i pogađa za konačnih 5:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za Arsenal je svih 90 minuta odigrao Sead Kolašinac, dok Muhamed Bešić nije bio ni u konkurenciji za ovaj meč.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi