I Dani Alves seli u Kinu?

Nastavlja se revolucija kineskog fudbala

I Dani Alves seli u Kinu?

E. Čaušević

Fudbaler Barcelone Dani Alves uskoro bi mogao napustiti katalonsku ekipu. 

Prema pisanju španskih medija Dani Alves bi svoju karijeru mogao nastaviti u Kini. Revolucija fudbala u Kini se nastavlja, a na meti bogatih kineski vlasnika je i fudbaler Barcelone Dani Alves.

Navodno, jedan od kineski klubova ponudio je Alvesu ugovor na tri sezone prema kojem bi godišnje zarađivao 12 miliona eura. Prelazni rok u Kini počinje tek 26. februara što je znak za Alvesa da još ima vremena da razmisli o ovoj bogatoj ponudi.

Brazilski fudbaler je pred početak ove sezone produžio ugovor s Barcelonom, ali je od dolaska Aleixa Vidala u klub sve češće na klupi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kineski klubovi početkom ove godine bili su dosta aktivni na tržištu fudbalera. Ramires je iz Chelsea stigao u Jiangsu Suning za 25 miliona eura, Jackson Martinez je za 42 miliona eura pojačao Guangzhou Evergrande, dok je Gervinho prešao u Hebei Hortune FC.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi