I Guardiola ima svog trenerskog uzora

Divi mu se

I Guardiola ima svog trenerskog uzora

Pep Guardiola je u razgovoru za inostrane medije otkrio da postoji trener kojem se divi. 

Španac je postao jedan od najuspješnijih trenera današnjice i prije nego što je preuzeo Manchester City imao je priliku voditi Barcelonu i Bayern, a veliku ulogu u njegovom dosadašnjem putu imao je Marcelo Bielsa. 

Guardiola je od argentinskog stručnjaka prije deset godina tražio savjet kada je odlučio uploviti u trenerske vode. 

"Od Bielse sam mnogo naučio, imali smo 11-satni sastanak. Ipak, ne možete ga upoznati u tom periodu jer je potrebno da živite s njim. Ja sam njegov veliki fan, on uzdiže našu profesiju. Puštuje kolege i ima divljenje svih bivših igrača. Divim mu se, definitivno. Jedan je od mojih idola", izjavio je Guardiola. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi