I Kombarov pogođen, susret definitivno prekinut

Crna Gora - Rusija

I Kombarov pogođen, susret definitivno prekinut

E. Škorić

U 67. minuti po drugi put je prekinut meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Crne Gore i Rusije u Podgorici.

Jedan ruski igrač je u 67. minuti prijavio sudiji kako je pogođen, pa je ovaj povukao igrače u svlačionice. 

Igrači su se počeli međusobno koškati, a spiker na stadionu je nakon nekoliko minuta objavio da je zvanično prekinuta utakmica.

Podsjećamo da je prethodno na samom početka meča u glavu bakljom pogođen golman Rusije Igor Akinfejev, koji je potom prevezen u bolnicu.

Vođa navijača Crne Gore izvinio se putem razglasa i napomenuo kako je huligan identifikovan. Prije utakmice su ruski navijači pokušali u centru grada da zapale zastavu SAD-a.

Rusija je neposredno prije konačnog prekida utakmice, tačnije u 66. minuti, imala priliku doći u vodstvo ali je Shirokov propustio realizovati jedanaesterac.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Svejedno, sve su prilike da će ovaj susret biti registrovan rezultatom 3:0 za Rusiju, što će Crnoj Gori itekako otežati situaciju u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.