I Messi je gurao sudiju, ali nije dobio nikakvu kaznu
Foto: EPA

Navijači Real Madrida ogorčeni

I Messi je gurao sudiju, ali nije dobio nikakvu kaznu

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida sinoć su savladali u gostima Barcelonu sa 3:1 u prvom meču španskog Superkupa.

Kraljevski klub je lakše od očekivanog stigao do ubjedljive pobjede na Nou Campu, a utakmicu je obilježio Cristiano Ronaldo. Portugalac je prvo postigao eurogol za 1:2, a ubrzo nakon toga zaradio je crveni karton. Nakon toga Ronaldo je gurnuo glavnog sudiju i spelulisalo se da će biti kažnjen sa čak 12 utakmica suspenzije.

Ipak, Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Španije bila je nešto "blaža", pa je odlučila Ronalda suspendovati na pet utakmica. Ovo je sigurno veliki udarac za Real Madrid pred početak nove sezone u španskoj La Ligi jer že Ronaldo pored revanša s Barcom propustiti i četiri meča u domaćem prvenstvu.

Ovaj odluka je razočarala navijače Real Madrida koji su nakon toga osuli paljbu po FS Španije. Na internetu se pojavio video iz 2009. godine kada je Messi također gurnuo sudiju, ali tada je Argentinac prošao bez ikakve kazne. Na tom meču Barca je slavila na Santiago Bernabeu sa 6:2.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi