I Mourinho u ugovoru ima otkupnu klauzulu

United se osigurao

I Mourinho u ugovoru ima otkupnu klauzulu

E. Čaušević

Portugalski stručnjak Jose Mourinho na ljeto 2016. godine stigao je na klupu Manchester Uniteda umjesto Louisa van Gaala.

Mourinho je prije toga dobio otkaz u Chelseaju i strpljivo je čekao nekoliko mjeseci da Van Gaal dobije otkaz kako bi preuzeo klupu Manchester Uniteda. Portugalski stručnjak je s Crvenim đavolima potpisao trogodišnji ugovor i u svojoj prvoj sezoni uspio je da osvoji dva trofeja.

Cilj Mourinha, ali i čelnika Uniteda jeste da se ovaj slavni klub vrati u sami vrh engleskog fudbala, te da vrati titulu prvaka Engleske na Old Trafford. Portugalac bi za tri godine u Manchester Unitedu trebao da zaradi oko 50 miliona eura, a zanimljivo je da ima i klauzulu u svom ugovoru.

Naime, ukoliko neki klub bude želio dovesti Mourinha i dogovori sve uslove s ovim stručnjakom on će moći napustiti United ako se plati otkupna klauzula. Ako se pojavi klub koji bi htio dovesti Mourinha dok je pod ugovorom s Crvenim đavolima morat će na račun ovog kluba platiti čak 35 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi