I Strootmana očekuje žestoka kazna?

Zbog incidenta s Cataldijem

I Strootmana očekuje žestoka kazna?

E. Čaušević

Fudbaleri Rome proteklog vikenda ostvarili su pobjedu u velikom gradskom derbiju protiv Lazija.

Roma je na Olimpicu slavila golovima Strootmana i Nainggolana, a meče je obilježio veliki broj skandala. U centru pažnje medija prethodnih dana nalazi se Senad Lulić zbog svoje izjave na račun Rudigera, ali i Kevin Strootman.

Holandski fudbaler je prilikom proslave gola namjerno vodom polio igrača Lazija, Danila Cataldija. Igrač Lazija je žustro reagovao zbog čega je dobio crveni karton. S druge strane, Strootman je prošao samo sa žutim kartonom jer sudija nije vidio taćno šta se vidio.

Ipak, italijanski mediji danas su objavili da je protiv Strootmana pokrenuta istraga, te da će i on biti najvjerovatnije kažnjen. Špekuliše se da bi holandski igrač mogao dobiti dvije utakmice suspenzije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi