I to se dešava: Za jedan dan iz kluba otjerali 40 igrača

Oslobodili prostor za nova pojačanja

I to se dešava: Za jedan dan iz kluba otjerali 40 igrača

O. Lekić

Nigerijanski klub Mighty Jets za kojeg su vjerovatno čuli samo "ludi" zaljubljenici u najvažniju sporednu stvari na svijetu, dospio je u centar pažnje svjetskih medija.

Naime, pomenuti klub koji se takmiči u drugom rangu nigerijskog fudbala za jedan dan je otpustio čak 40 igrača zbog loših rezultata.

Ovu informaciju potvrdio je i sportski direktor kluba.

"U timu smo imali 65 igrača koji nisu davali doprinos kakav smo očekivali pa smo morali sa njih 40 raskinuti ugovore. Trebamo 35 igrača za sezonu mada neki još nisu registrovani ali treniraju. Jednostavno smo morali poduzeti ovakav korak kako bi se oslobodio prostor za igrače koji će nam donijeti kvalitet. Pored toga doveli smo 10 novih igrača i sada se atmosfera promijenila, te imamo ekipu sposobnu za borbu za viši rang", istakao je Benedict Akwuegbu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti