Iako nije postigao gol, Messi proglašen igračem utakmice

I to sasvim zasluženo

Iako nije postigao gol, Messi proglašen igračem utakmice

Ne dešava se tako često da iz ekipe koja postigne šest pogodaka za igrača utakmice bude izabran neko ko se nijednom nije upisao u strijelce.

Ta čast pripala je Lionelu Messiju, koji u visokoj pobjedi Argentine nije pogađao, ali je sve ostalo odradio maestralno.

Fantastični fudbaler Barcelone je ubilježio čak tri asistencije, a direktno je učestvovao u pet od šest golova svog tima.

"Nisam previše zabrinut što nisam pogodio. Odigrali smo sjajnu utakmicu, radili smo sve što i u proteklim mečevima i ispunili smo cilj ulaskom u finale. Tamo nas čeka Čile, i mi želimo pobjedu. Osvajanjem Cope bih zaokružio spektakularnu sezonu. Želim trofej i sa reprezentacijom", rekao je Messi nakon utakmice. 

e1BZI50pwPu

Interesantno, Messi je posljednji gol iz igre u dresu sa nacionalnim grbom postigao još 25. juna prošle godine, kada je bio dvostruki strijelac protiv Nigerije. Jedini trofej osvojen sa reprezentacijom Argentine Messiju je zlato sa Olimpijskih Igara 2008. godine u Pekingu. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Messiju je ovo bilo čak četvrto priznanje za igrača utakmice na ovogodišnjoj Copa Americi. Do sada je sjajni Argentinac postigao samo jedan gol, ali je upisao čak sedam asistencija.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.