Ibišević asistirao u dramatičnoj pobjedi Herthe

Sezonu otvorili na najbolji način

Ibišević asistirao u dramatičnoj pobjedi Herthe

Hertha je u pretposljednjoj utakmici 1. kola Bundeslige na svom Olympiastadionu u Berlinu savladala Freiburg rezultatom 2:1 i tako pobjedom otvorila novu sezonu.

Prvo poluvrijeme proteklo je u boljoj igri Herthe ali pogodaka nije bilo pa se na odmor otišlo s rezultatom 0:0.

Prvi gol na utakmici viđen je u 62. minuti, kada je Darida sjajno pogodio za vodstvo Herthe. Češkom fudbaleru je asistirao naš Ibišević, koji ga je lijepo uposlio i namjestio mu pogodak.

Kada se činilo da će meč biti okončan tim rezultatom uslijedila je drama. Prvo je u trećoj minuti sudijske nadoknade Hofler pogodio za 1:1, da bi tri minute nakon toga Schieber postigao gol za veliko slavlje domaćih navijača.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vedad Ibišević je na terenu proveo 85 minuta, kada ga je zamijenio strijelac pobjedonosnog pogotka Julian Schieber.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi