Ibišević: Čast je biti kapiten kluba kao Hertha
EPA

Bh. napadač nagrađen

Ibišević: Čast je biti kapiten kluba kao Hertha

Bh. reprezentativac Vedad Ibišević izabran je za novog kapitena Herthe, odlučio je trener Pal Dardai. 

Ibišević (32) je zahvaljujući motivatorskim i liderskim osobinama nakon samo godinu dana u berlinskom klubu dobio čast da bude kapiten, a šansu koju mu je pružio trener Pal Dardai je objeručke prihvatio. 

"Biti kapiten kluba kao što je Hertha predstavlja veliku čast za mene. Ovu odgovornost sam prihvatio sa zadovoljstvom. Ne treba sada očekivati revoluciju, ali ja ću dati sve od sebe da unaprijed tim", kazao je Ibišević. 

Trener Herthe je nakon imenovanja priznao da odluka o promjeni kapitena nije bila jednostavna.

"Lusti je izgubio traku nakon tri godine tokom kojih je imao i dobre i loše faze. Ova odluka nije usmjerena protiv njega, mi želimo novi početak s drugačijim tipom igrača", objasnio je Dardai. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vrijedi podsjetiti da je Ibišević u Herthu stigao prošlog ljeta iz Stuttgarta, a tokom karijere još je igrao za Aachen, Dijon, PSG, Chicago Fire...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi