Ibišević će pauzirati četiri utakmice?

Nijemci nemaju milosti

Ibišević će pauzirati četiri utakmice?

Vedad Ibišević bi mogao preskočiti naredne četiri utakmice Herthe nakon što je u prošlom kolu Bundeslige dobio direktan crveni karton u Gelsenkirchenu. 

Bh. reprezentativac je neopreznim uklizavanjem s leđa protivničkom igraču zaradio isključenje već u ranoj fazi utakmice, a njemački mediji pišu da bi naknadno mogao biti kažnjen s još četiri utakmice neigranja. 

To bi značilo da trener Dardai na usluge Ibiševića ne bi mogao računati u predstojećim utakmicama protiv Ingolstadta, M'gladbacha, Hannovera i Hoffenheima, dok bi se na teren vratio na utakmici protiv Bayerna.

"Nisam napravio ništa nepromišljeno, jednostavno sam pogrešno procijenio situaciju. Htio sam prekinuti protivničku kontru koja i nije bila toliko strašna, ali zakasnio sam i to se dešava. Ne znam koliko ću morati izbivati sa terena. Kakva god suspenzija bude, moram je prihvatiti i za to vrijeme se spremati za ostale utakmice", kazao je Ibišević jučer u razgovoru za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Eventualna pauza Ibiševića od četiri utakmice ujedno bi bila i loša za naš nacionalni tim pred utakmice baraža protiv Republike Irske, u kojima će nam biti potrebni igrači u vrhunskoj formi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.