Ibišević davao golove, dobijao žute i crvene i donio pobjedu

Hertha nakon preokreta bolja od Mainza

Ibišević davao golove, dobijao žute i crvene i donio pobjedu

Teme:

Fudbaleri Herthe slavili su danas na domaćem terenu protiv Mainza sa 2:1 u okviru njemačke Bundeslige.

Gosti su bolje otvorili meč te su poveli u 25. minuti kada je strijelac pogotka bio Seydel.

Ipak, tada je na scenu stupio naš napadač Vedad Ibišević koji je prvi pogodak postigao u 36. minuti za poravnanje rezultata na 1:1. 

Nastavak meča donio je još jedan pogodak, ali i dva crvena kartona. Prvo je Gbamin u redovima gostujuće ekipe dobio drugi žuti, odnosno crveni karton te su gosti ostali sa desetoricom. Domaći su to iskoristili već u 67. minuti kada je Ibišević postigao novi gol za potpuni preokret. 

Ipak, Vedo je sedam minuta nakon toga dobio također drugi žuti i crveni karton pa je i Hertha ostala sa desetoricom.

Ipak, rezultat se do kraja nije mijenjao pa je ostalo 2:1. Treba spomenuti i to da je Ibiševićev drugi gol na ovom meču bio i njegov jubilarni 100-ti u Bundesligi.

Vidi video!

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vidi video!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi