"Ibišević govori pet jezika i rođeni je lider"

Fredi Bobić o bh. reprezentativcu

"Ibišević govori pet jezika i rođeni je lider"

E. Čaušević

Fudbaleri Herthe večeras na domaćem terenu dočekuju Eintracht Frankfurt u okviru 22. kola njemačke Bundeslige.

Večerašnja utakmica u Berlinu bit će prilika za "stare" prijatelje Fredija Bobića i Vedada Ibiševića ponovo da se sretnu. Bobić je bio najzaslužniji za transfer bh. napadača u Stuttgart, a za njemačke medije izjavio je da mu je drago što se Ibišević odlaskom u Herthu vratio u pravu golgetersku formu.

"Kada je on stigao u Stuttgart ja sam već bio nekako na izlaznim vratima, ali sam uvijek pratio njegove igre. Još uvijek imamo jako dobar kontakt i često se čujemo. Sretan sam što se vratio u formu dolaskom u Herthu. Jako dobro se uklopio u Berlinu. Trebate znati da on govori pet jezika i rođen je da bude lider. Zbog toga nije iznenađenje što je tako brzo postao kapiten Herthe", rekao je Bobić, te dodao:

"Ibišević često ulazi u raspravu sa sudijama i mislim da mu je trener dao kapitensku traku i iz razloga da ga dodatno zaštiti. Za napadača nije bitno da li ima 25 ili 32 godine kao što Vedo ima jer ako želite da napredujete to uvijek možete i on je to dokazao".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ibišević je golom u prošlom kolu protiv Bayerna prekinuo golgeterski post, te je pred meč sa Frankfurtom konačno ušao u staru formu. Bh. reprezentativac u dosadašnjem dijelu Bundeslige na 20 utakmice mreže protivnika tresao je devet puta, te je upisao tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi